SDA RASPALILA PO FUADU KASUMOVIĆU: „Zaprepašteni smo stavom gradonačelnika Zenice, žalosno je da on…“

Saopćenjem za javnost oglasio se Kantonalni odbor SDA Zenice

Posljednju sedmicu obilježilo je međusobno dopisivanje menadžmenta JU Kantonalna bolnica Zenica sa Gradskom upravom Zenica, a radi utvrđivanja vlasničkih prava nad zemljištem u krugu Kantonalne bolnice u Zenici zbog početka implementacije dva historijska projekta za zdravstvo Zenice i ZDK rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica i izgradnje Interventne kardiologije.

Menadžment Kantonalne bolnice Zenica je na jeftini pokušaj obmane, zamjene teza i slabašnog pokušaja provlačenja populizma kroz cijelu problematiku od strane gradonačelnika Zenice odgovorio argumentovano-Rješenjem Kantonalnog suda u Zenici koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje, a samim time i potvrdio da Grad Zenica nije vlasnik zemljišta i nekretnina u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica kako se to pokušalo predstaviti u dopisu, i nije mogao biti upisan u vlasništvo nad istim zemljištem.

KO SDA ZDK izražava zaprepaštenje stavom Gradske uprave Zenica, tačnije gradonačelnika Zenice, da projekte rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica i izgradnju Interventne kardiologije po najmodernijim svjetskim standardima želi dovesti u pitanje. Ova dva projekta su historijski projekti za zdravstvo Zenice i ZDK.

Žalosno je da je gradonačelnik Zenice cijelu situaciju sa utvrđivanjem vlasničkih odnosa i izdavanjem potrebnih dozvola za početak implementacije navedenih projekata, kao i mnoge druge stvari u ranijem periodu, prebacio na poligon političkih obračuna i ucjena pokušavajući pribaviti jeftine političke poene za projekte koje je sam obećao građanima u svojim zanosnim populističkim govorima.

Ako se vratimo malo unazad i analiziramo ta brojna obećanja već bi se građani Zenice trebali kupati u zatvorenim bazenima, a poslije toga obaviti kupovinu u nekom od šoping centara u Poslovnoj zoni “Zenica-jug”, te nakon svega otići žičarom do Smetova i odvesti se dalje putevima širokim šest metara… Od svega imamo samo obećanja, zamjene teza, a sada i ucjene na projektima od kojih svaki građanin Zenice i ZDK može imati korist od životnog značaja.

Pozivamo Gradsku upravu Zenica i gradonačelnika da prestane zloupotrebljavati projekte poput ovog u Kantonalnoj bolnici Zenica, da prestane ponižavati građana Zenice i ZDK koji, sigurni smo, dobro znaju ko je, šta i koliko uradio i radi za dobrobit svih građana u Kantonu. Neka građani sami procijene, a oni koje su građani birali neka rade za dobrobit društva, neka se takmiče za završetak projekta više, a ne za obećanje više kako je to u Zenici postala praksa, stoji u saopćenju.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *