Home Vijesti DAČIĆ BI OPET DA PRAVI “VELIKU SRBIJU”, PREDLAŽE: “Srbija, Crna Gora i...

DAČIĆ BI OPET DA PRAVI “VELIKU SRBIJU”, PREDLAŽE: “Srbija, Crna Gora i BiH da nastupaju kao jedan blok”

434
SHARE

-Sad su izmislili naziv Zapadni Balkan to nije nikad ranije postojalo to je nekada bila Jugoslavija- podsjetio je Dačić.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u srijedu da bi Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora trebalo da što bolje surađuju i na neki način prave i nastupaju kao jedan blok.

-Često sam na sastancima širom svijeta gdje mi jedni druge napadamo umjesto da jedni druge podržavamo i zastupamo zajedničke interese -rekao je Dačić u Beogradu na skupu „Dijalog za budućnost Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije”,a javlja Beta.

On je kazao da je budućnost u međusobnom povezivanju “pa neka se to zove kako hoće”.

-Sad su izmislili naziv Zapadni Balkan to nije nikad ranije postojalo to je nekada bila Jugoslavija- podsjetio je Dačić.

On je izrazio žaljenje što tek treba da se gradi autocesta do Podgorice i Sarajeva.

Dačić je poručio mladima da gledaju u budućnost navodeći da je njima to lakše jer nisu opterećeni događajima iz prošlosti.

Program “Dijalog za budućnost Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije” sprovode UNDP, Unicef i Unesko, a financira ga Fond UN za izgradnju mira.