Home Sport BARCA I REAL DOGOVORILI DATUM, PRIMERA IM PORUČILA: “El Clasico ne može...

BARCA I REAL DOGOVORILI DATUM, PRIMERA IM PORUČILA: “El Clasico ne može tad”

124
SHARE

Ima li kraja ovoj situaciji oko najveće utakmice španskog fudbala?

Zašto jednostavno kada može komplikovano? Prvi “El Clasico” u sezoni daje mnogo glavobolja svima u španskom fudbalu, a o njemu bi moglo još dugo da se piše.

Nakon što je prethodne sedmice i zvanično bilo odloženo odigravanje utakmica Barcelona – Real Madrid, sada se još uvijek ne dolazi do rješenja kada će taj meč biti odigran.

Okršaj dva najveća španska kluba trebalo je da bude odigran predstojećeg vikenda, 26. oktobra, ali je zbog političke situacije u Kataloniji odlučeno da se meč odigra u nekom drugom terminu.

Razlog za to su bili nemiri na ulicama Barcelone i strahovanje da bi neredi mogli da se prenesu na tribine “Nou Campa”, na meču protiv ljutog rivala iz Madrida.

Tada je donijeto rješenje da se meč odloži za decembar, a u srijedu su Barcelona i Real Madrid napravili dogovor da se utakmica odigra 18. decembra.

Razlog za baš taj datum je 1. kolo “Kupa kralja”, u kojem ne učestvuje nijedan od dva kluba, ali taman kada su pomislili da su našli rješenje, oglasila se Primera.

Čelnici “La Lige” su protiv odigravanja utakmice 18. decembra, jer se radi o srijedi, a ne vikendu. Primera insistira da se meč igra u subotu ili nedjelju, kako bi se maksimalno iskoristila marketinška moć “El Clasica”.

Oni su se saopštenjem i obratili javnosti tim povodom. Za to vrijeme, navijači će još morati da sačekaju ne bi li saznali kada će jedan od najglamuroznijih derbija na svijetu biti odigran.

(SB/Mondo)