LIDER PDP-a ZA N1: “BiH je moja, zato što kao Srbin…”

“… iz RS imam pravo da tu živim”

Branislav Borenović, lider PDP-a, u Pressingu na N1 komentarisao je pojedine izjave Milorada Dodika – te govorio svoje mišljenje o njegovim stavovima koje je ranije iznosio u javnosti.

Dodik je govorio da BiH nije država – a da Republika Srpska jeste. Borenović je kazao:

“BiH je naravno zajednica u kojoj Republika Srpska i Federacija BiH imaju svoj položaj i nadležnosti. To je realnost koju moramo prihvatiti. Prvi naziv RS je bio Srpska Republika Bosne i Hercegovine. BiH je jednako srpska, hrvatska, bošnjačka i drugih naroda”.

Dodik je rekao da BiH nije njegova država.

“BiH je moja, zato što kao Srbin iz RS imam pravo da u BiH živim, da se pitam, odlučujem i insistiram da RS bude lider u BiH”, rekao je Borenović.

Dodikova izjava je da Srbi u BiH jedva čekaju samoopredjeljenje.

“Avanturizam sa nesagledivim posljedicama, presedan i nešto što politiku njegovu dovodi do hazarderstva. Imamo dovoljno prostora da gradimo institucije RS koje će se jednako odnositi prema svim njenim građanima bez obzira na vjeru i naciju”, poručio je Branislav Borenović.

Dodik Borenovića optužuje da šuruje sa strancima?

“Govorim engleski i zato što smo dio velikih evropskih porodica stranaka desnog centra”, odgovorio je Borenović.

Milorad Dodik je ponosan što je na američkoj crnoj listi.

“Zamislite kakva je pozicija čovjeka i stranke koju vodi čovjek koji je na listi jedne od najvećih zemalja svijeta”, kazao je Borenović.

Dodik i SNSD ne žele u NATO jer, kako tvrdi, bombardovao je Srbe.

“Osjetljivo i emotivno pitanje, pitanje o kojem se treba ozbiljno razgovarati. Bio sam u ratu, izašao sam živ. Nesretni prokleti rat nas je doveo da smo izgubili mnogo života. Pitanje bezbjednosti treba posmatrati ozbiljno. Moramo biti spremni da se o tome razgovara. Članstvo je toliko daleko da je besmisleno pričati, ali govoriti o saradnji sa NATO-om je realnost”, poručio je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *