Home Vijesti ČOVIĆU I DODIKU ĆE OPET BITI ZLO: Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

ČOVIĆU I DODIKU ĆE OPET BITI ZLO: Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić SPECIJALNI GOST…

429
SHARE

Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti BiH.

Ovaj put pod pokroviteljstvom bh. organizacija iz Čikaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić – najavljeno je iz bh. organizacija u Chicagu.

Pored njega, predviđeno je da se prisutnima obrati i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

Iz organizacionog odbora izražavaju zadovoljstvo što će na proslavi Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih Željkom Komšićem.

– Grupa mladih intelektualaca, koji prepremaju ovaj program nadaju se da će im se priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći će uživati u bogatom kulturnom programu koji priprema ova grupa – navode organizatori.