Home Vijesti PRIJETIO VUČIĆU I MARIĆU: Uhapšen muškarac iz Bratunca

PRIJETIO VUČIĆU I MARIĆU: Uhapšen muškarac iz Bratunca

352
SHARE

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske lišili su slobode osobu M.M. iz Bratunca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeni promet oružja ili eksplozivnih materija, izjavila je načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

“Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, utvrđeno je da je ova osoba na društvenoj mreži Facebook uputila više prijetnji predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije ‘Hepy’ Milomiru Mariću i Jovani Grgurević”, istakla je Miljanović.

Prema njenim riječima, policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u suradnji s Policijskom upravom Zvornik, izvršili su pretres objekata koje koristi osoba lišena slobode, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Bijeljina, dodala je Miljanović..