GS: Tito Bošnjacima nije “dao” naciju, ali MILORADE evo šta si ti uradio Srbima

Građanski savez (GS) najoštrije je osudio istup člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegovo iznošenje opskurnih laži u emisiji „Ćirilica“.

„Mi u GS-u smo svjesni da Dodik ne može preko noći okačiti bijelu zastavu na svoj nacionalističko-populistički politički folklor i time priznati kapitulaciju svoje anti-NATO politike, ali cijenimo da zapaljiva retorika i iznošenje laži kojim se služi u javnom prostoru istočno od Drine ne smiju biti alat za prikrivanje činjeničnog stanja“, poručuju iz ove stranke.

Kako navode, negiranje države Bosne i Hercegovine, negiranje presuda Međunarodnog
suda pravde, te propagiranje velikosrpskih težnji suprotnost su od onoga na što se obavezao zakletvom dolazeći u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a čije kršenje implicira krivično gonjenje.

„Stoga, mi u GS nismo spremni pomjerati granice tolerancije i Dodika upozoravamo da prestane dezaviusati javnost, kao i da konačno prizna da je lider NATO integracija BiH, a nedavno je uradio i nepovratan korak u pravcu članstva u NATO, te će ući u historiju kao prvi srpski političar koji je u kamen uklesao granicu na Drini i zauvijek osudio na propast ambiciju Srbije da bude tobožnji regionalni hegemon“, poručili su iz GS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *