ŠOKANTAN TELEVIZIJSKI NASTUP KANDIDATA ZA PREDSJEDNIKA HRVATSKE: “Antifašizam je izmišljotina; Partizani su za mene apsolutno NAJVEĆA SRAMOTA”

Gosti Pressinga koji se emitira za područje Hrvatske u prvoj predizbornoj debati bio je predsjednički kandidati na Izborima u Hrvatskoj, Anto Đapić. Ovaj iizrazito desničarski nacionalistički nastrojen političar imao je nekoliko šokantnih poruka u večerašnjoj emisiji.

Đapić smatra da je antifašizam floskula i izmišljotina.

“Kada ja kažem antifašizam, to je jedna najobičnija floskula, izmišljotina, čak je Milorad Pupovac govorio o tome da su Srbi u svom naslijeđu donijeli i antifašizam.”

Đapić, pak, Jugoslaviju vidi kao zlo.

“Sve naslijeđe Jugoslavije se pokazalo u ratu, što je značila Jugoslavija i u ekonomskom, gospodarskom i političkom smislu. Zlo bilo i ne ponovilo se.”

Na pitanje voditelja emisije smatraju li kako 22. juna treba i dalje ostati Dan antifašističke borbe i šta misle o zabrani pozdrava ‘za dom spremni’, Đapić je još jednom ponovio kako je antifašizam izmišljotina:

“Antifašizam je izmišljotina. Ono što gospođa Peović govori je velikosrpska, agitpropovska politika. Partizani su za mene apsolutno najveća sramota.”

Na pitanje što su za njega ustaše, rekao je sljedeće:

“Za mene su ustaše bili borci za Nezavisnu Državu Hrvatsku. Osuđujem rasne zakone i zločine, sve to ja osuđujem, ali ne mogu osuditi ideju hrvatske države.”

U pitanjima gledatelja Đapić je upitan da razjasni kontradiktornost u kojoj tvrdi da je antifašizam izmišljotina, a Tuđman je bio general u partizanskoj vojsci.

“Nema tu kontadiktornosti. Predsjednik Tuđman je bio član partizanskog pokreta, to je opće poznata činjenica. Ja sam vrlo jasno rekao da je partizanski pokret u svojoj biti komunistički pokret pod čijom su petokratkom činjeni zločini u ratu. Ali očito je Tuđman kroz svoj politički put došao do spoznaje da samo samostalna i nezavisna država instrument u kojem hrvatski narod može ostvarivati puninu svojih interesa.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *