EVO ŠTA RADE DODIKOVI JARANI: Siledžija iz “Srbske časti” IŽIVLJAVAO SE NA mladiću koji je bio njihov član: “POMENEŠ LI BILO KOGA OD NAS…”

“Gurdijan” je prošle godine pisao o njima kao paravojnoj formaciji Milorada Dodika, dok je sarajevski “Žurnal” objavio da su članovi organizacije, regrutovani u srpskom podzemlju.

“Još jednom budeš li nešto rekao. Pomeneš li bilo koga od nas, bilo koga, odvaliću te!”.

Ovako je vikao jedan od pripadnika ultradesničarske organizacije “Srbska čast” dok je šamarao mladića, koji je u tom trenutku, sudeći po snimku koji je dobila redakcija “Blica”, bio na koljenima pred nasilnikom.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, mladić kog na snimku šamara i maltretira jedan od pripadnika “Srbske časti”, takođe je bio pripadnik ove ekstremističke organizacije poznate po čestim nasilnim ispadima i hapšenju zbog organizovanog kriminala.

Prema nezvaničnim informacijama mladić sa snimka je, predstavljajući se kao pripadnik “Srbske časti” i noseći duksericu sa tim obeležjem, nasrnuo na nepoznatog mladića. Za ovo su saznali “opasni momci”, viši u hijerarhiji organizacije, i riješili su, kao i uvijek, da stvar “uzmu u svoje ruke”.

Sa kamerom upaljenom u rukama, za sada nepoznati, pripadnik “Srbske časti” prijetio je, šamarao i vukao za uši mladića koji je klečao pred njim i izvinjavao se za sve. Kako saznajemo, do incidenta je došlo u Inđiji.

– Od sad kad me vidiš, ili bilo koga od nas, drugom stranom ulice da si prošao! Jel ti jasno?! Mi ne postojimo za tebe – govorio je nasilnik iz “Srbske časti”. Preplašeni mladić na to je odgovarao sa: “Jasno”.

Nakon toga tjerali su ga da se izvini ljudima i da pobriše sve njihove slike sa društvenih mreža.

– Sve da si izbrisao! Dobio si šansu i pružili ti sve, a ti se zaj*bavaš sa nama. Pazi šta radiš! Danas se nismo vidjeli – rekao je nasilnik dok je preplašeni mladić gledao u pod.

Kako saznajemo u MUP-u, ovaj slučaj nije prijavljen policiji.

– Slučaj do sada nije prijavljen policiji – rekli su kratko za “Blic” iz MUP-a. Na pitanje da li će, nakon što je MUP-u redakcija “Blica” poslala ovaj snimak, biti pokrenuta istraga – nismo dobili odgovor.

Pronašli maloljetnika, pa mu u njegovoj kući prijetili i glumili policiju

Podsjećanja radi, prije nepuna dva mjeseca društvene mreže preplavio je snimak u kom su, takođe, glavni akteri bili pripadnici organizacije “Srbska čast” .

Naime, velika prašina podigla se na društvenim mrežama kada je objavljen video snimak na kom se može vidjeti kako mladić brutalno udara svog konja. Korisnici društvenih mreža odmah su najoštrije su osudili ponašanje pomahnitalog mladića, a na njegov račun stigao je niz uvredljivih komentara.

Međutim, umjesto da slučaj prijave policiji koja bi trebalo da se bavi ovakvim slučajevima, pripadnici kontroverzne organizacije “Srbska čast” odlučili su da uzmu zakon u svoje ruke i obračunaju se sa tinejdžerom za koga se ispostavilo da ima 17 godina.

Tako se na video-snimku može vidjeti kako Bojan Stojković, jedan od osnivača ove organizacije, sa svojim ljudima obučenim u majice sa logoom organizacije, najprije traga za mladićem u romskom naselju Crvena zvezda u Nišu.

Kada su ga pronašli, pripadnici “Srbske časti” pokušali su da ga “prevaspitaju”, tjerajući ga da u kameru kaže kako mu je žao što se na taj način ophodio prema životinji.

Iako su drugi korisnici mreža saglasni u tome da je maltretiranje bilo koje životinje od strane bilo koga nedopustivo, kroz veliki broj izražena je zabrinutost da bi ovakvi postupci kojekakvih organizacija mogli da se otrgnu kontroli.

Ko su pripadnici “Srbske časti”

“Srbska čast” se na društvenim mrežama profiliše kao humanitarna i društvena organizacija, međutim neki vrlo diskutabilni potezi ove organizacije i njenog osnivača Bobana Stojkovića ni malo nemaju humanitarni karakter, te su o djelovanju ove okupljene grupe pisali i svjetski mediji.

Stojković je, inače, jedan od vođa “Srbske časti”, a drugi je svojevremeno bio “Igor Bilbija”, koji je kako su mediji ranije preneli, već hapšen zbog prostitucije, reketiranja i organizovanog kriminala.

Nacionalisti ili paravojna formacija

“Gardijan” je prošle godine pozivajući se na bosanske medije pisao o njoj kao paravojnoj formaciji predsjednika RS Milorada Dodika, dok je sarajevski “Žurnal” objavio da su članovi organizacije, regrutovani u srpskom podzemlju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *