Kakav odgovor Konakovića Vulinu: Sjećaš li se devedesetih dok si se krio iza suknje…

Predsjednik Naroda i pravde i Skupštine KS Elmedin Konaković odgovorio je na skandaloznu izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o tome da “Peter Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi kako izgleda džamahirija na Balkanu”.
Konaković je naveo da je “znao Vulin i devedestih koliko su hrabri stanovnici Sarajeva i njihovi predstavnici”.

“Slušao je i tad, sakriven iza suknje Mire Marković, supruge zločinca Slobodana Miloševića, kako nadmoćna agresorska armija na frontovima oko Sarajeva stalno lomi zube. Lomi zube isključivo zbog hrabrosti svojih stanovnika koji su skoro goloruki i u patikama, odbranili svoj grad. Ti koje je pratio i ushićeno pozdravljao ubijali su snajperima sarajevsku djecu. Njih preko 1600 kukavički je ubijeno u opsadi. Danas nam je ta kukavica Vulin poručio kako nemamo hrabrosti jer smo jednom sličnom njemu pokazali mjesto”, rekao je, između ostalog Konaković.

A Vulin je danas dao navedenu izjavu povodom odluke Skupštine Kantona Sarajevo da kontroverznog nobelovca Handkea proglasi personom non grata.

PORUKA SRBIJI18h 7m
Čampara odgovorio Vulinu: Sarajevo nije džamahirija već glavni grad BiH, piše i u Ustavu RS-a

Također, reagirao je i zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara koji je poručio Vulinu da Sarajevo nije nikakva “džamahirija” već glavni grad BiH, a da to može provjeriti u Ustavu BiH kao i u ustavu manjeg bh. entiteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *