KOMŠIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA: “Bitku za NATO dobijamo, dobiti ćemo i bitku za Izborni zakon”

Demokratska fronta BiH pozdravlja i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu, soapćeno je iz ove stranke.

“Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu”, poručuju.

Bosna i Hercegovina je nakon niza godina izdejstvovala veliku pobjedu na vanjskopolitičkom planu, i ona će u budućnosti imati pozitivne efekte, navode u saopćenju.

“Pred Bosnom i Hercegovinom sada stoji bitka na unutarnjem političkom planu. Bitka za izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti jednakopravnost svih građana i otkloniti mogućnost instaliranja plavih, crvenih i zelenih biračkih kutija kako to žele pojedine političke opcije. U toj borbi ne očekujemo bilo kakvu pomoć onih koji su pozivali na odustajanje od NATO puta BiH. Jedino što očekujemo i u što vjerujemo jeste da će građani BiH prepoznati one političke snage koje ključna politička pitanja po državu stavljaju iznad svakog drugog političkog interesa”, navode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *