CVIJANOVIĆ “ŠIROKE RUKE”: Ako im je 9. januar problem, mogu reći da su bili na novogodišnjem doručku”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je današnji radno-svečarski doručak sa predstavnicima vjerskih zajednica protekao u lijepoj i konstruktivnoj atmosferi, u duhu tolerancije, kako to i dolikuje predstavnicima institucija i vjerskih zajednica.

Cvijanovićeva smatra da takvih susreta treba da bude više.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopštenje banjalučkog muftijstva u kojem navode da je prijem zloupotrijebljen jer, kako kažu, nikada nije dovođen u vezi sa 9. januarom, Cvijanovićeva je rekla da niko nije zloupotrijebljen i da atmosferu ne treba dodatno trovati, posebno ne u vrijeme praznika, jer toga ionako ima na pretek.

“Predsjednik Republike tradicionalno organizuje prijeme povodom novogodišnjih i božićnih praznika, kao i Dana Republike. Mislim da takvih susreta treba da bude još više. Ukoliko to predstavlja problem za banjalučko muftijstvo, mogu slobodno reći da su bili na novogodišnjem doručku”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je naglasila da zaista s tim nemam nikakav problem i poručila da je na raspolaganju da s Vladom Republike Srpske i svim drugim institucijama radi u interesu svih građana Srpske.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *