DRAMA TRAJALA SAT I PO: Na Bregani sumnjiv bio kofer, a njegovom vlasniku…

Oko 11.40 sati ponovno je pušten saobraćaj preko graničnog prelaza Bregana, koji je oko sat i po bio zatvoren zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju.

HAK je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut saobraćaj na graničnom prelazu Bregana u oba smjera. Saobraćaj se preusmjeravao na granični prelaz Bregana Naselje.

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, ali komercijalna televizijska stanica POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kofer s navodnom bombom je bio izolovan, a muškarcu koji je vlasnik kofera stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija nisu mogli objaviti.

Dok je trajala zabrana saobraćaja u oba smjera na najvećem slovenačko-hrvatskom graničnom prelazu, putnici su preusmjeravani na granični prelaz Rigonce, a teretni saobraćaj na prelaz Metlika – Jurosvski Brod, objavila je slovenačka uprava za ceste.

Policija je potvrdila da povrijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako je javila komercijalna televizijska postaja POP-TV, kovčeg s bombom ispitivala je posebna ekipa slovenačke policije specijalizovana za pirotehnička sredstva.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *