BEGIĆ O ZASTAVICAMA NATO-a: “Dodik mi je rekao da ih odnesem ćaći, odnio sam mu” (VIDEO)

Ivan Begić je predsjednik mladih Partije demokratskog progresa. Protiv njega podnijeta je krivična prijava zbog uklanjanja transparenta “Svjetlo na kraju tunela”, na kojem se nalaze fotografije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, na autoputu 9. januar.

“Očekivao sam da će biti zdravorazumni i da ću dobiti samo prekšrajni nalog, međutim oni idu sa krivičnom prijavom. Nisu mi ni rekli koje je krivično djelo u pitanju. Ne znam šta mi se stavlja na teret u ovom slučaju. Advokati su mi rekli da postoji mogućnost da je u pitanju krivično djelo ‘Samovlašće’, druga pretpostavka je ‘Ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja'”, rekao je Begić.

Policiji će se javiti sutra iako smatra da je situacija apsurdna:

“Ali, sam taj transparent je ugrožavanje javnog saobraćaja. Imam svjedoka koji je vozio autoputem zagledao se u taj transparent rekao ‘Bože, šta su ovo postavili’, skrenuo automobilom u lijevu traku i napravio saobraćajnu nesreću.”

“Od osovine autoputa stotinu metara ne može biti nikakav reklamni materijal. To je postavio kum Milorada Dodika, vlasnik firme Integral, koja i gradi te autoputeve i on će biti krivično prijavljen za ugrožavanje javnog saobraćaja i zbog silnih natpisa Integral koji se nalaze od Banjaluke do Doboja, iako je to zakonom zabranjeno. Natjeraćemo ga, skinućemo te sramne natpise. Ako bude trebalo, ganjaćemo se i do Strazbura i sve te natpise ću natjerati njih da uklanjaju, a ne ja”, objasnio je on.

Protiv inspektora Miloša Bandića podnio je prijavu zbog prijetnji smrću, no iz institucija vlasti, Begić je kazao, nema odgovora:

“Čovjek je meni prijetio smrću, to je čula šira javnost. Ja sam podnio krivičnu prijavu, nikada me niko iz policije, tužilaštva nije kontaktirao. Oni su priznali da je inspektor meni prijetio, obećali pokretanje disciplinskog postupka i nista se nije desilo.”

“Kada mi podnesemo krivičnu prijavu ništa se ne dešava, a kada mi uzmemo zakon u svoje ruke i sklonimo transparent koji je nelegalan dobijemo krivičnu prijavu, to je apsurd”, zaključio je mladi politički aktivista.

Komentarisao je i nedavne provladine i opozicione proteste u Banjaluci:

“Cijenio sam da su oba skupa visokog rizika, međutim zaista je pokazana jedna velika demokratija. Mi smo objavljivali na društvenim rmežama snimke da stariji čovjek Jeleni Trivić donosi cvijeće, mi slušamo muziku ‘Pogledaj dom svoj anđele’, veselimo se, dok s druge strane parka čujemo poruke da narodnom poslaniku treba govornicu nabiti na glavu. Vidjeli smo kakvi su oni poruke poslali, kakve smo mi poruke poslali.”

Upitan šta je bio cilj davanja zastavica NATO pakta Miloradu Dodiku odgovorio je:

“Milorad Dodik je jedan čovjek koji je postao kalkulant i usuđujem se javno reći lažov. Htio sam pokazati apsurd, da je potpisao ulazak u NATO, a u Narodnoj skupštini Republike Srpske govori kako se grčevito zalaze protiv toga. Čovječe, budi muško, reci potpisao sam, nije sporno. On mi je odgovorio ‘Daj to ćaći’. Odnio sam mu, otac mi je rekao ‘Milorad Dodik dok je švercovao cigarete, mi smo svoje glave držali u rovovima, u torbama’.”

Begić je mišljenja da je “Milorad Dodik dokument Program reformi stavio pred NSRS kako bi oprao ruke od potpisivanja ulaska u MAP”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *