SRPSKI NACIONALISTI IZ TREBINJA PRIJETE ĐUKANOVIĆU: “POTPIS VAŠ BAŠ JE BOLAN, PROĆI ĆETE K’O ĐINĐIĆ”

Od kako je crnogorski parlament usvojio, a predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja o pravnom položaju vjerskih zajednica “zaštitnici imovine SPC” organizuju okupljanja ne samo u Crnoj Gori već i u regionu; na tim neprijavljenim “spontanim” skupovima, koje iz sjenke organizuju prosrpske opozicione partije, čuju se uvrede i prijetnje upućene crnogorskoj vlasti

Jedna od najskandaloznijih prijetnji upućena je sinoć iz Trebinja direktno predsjedniku Crne Gore. Na hotelu “Platani” u Trebinju bio je istaknut transparent na kome je pisalo: “Poptis Vaš baš je bolan, proći ćete k’o Đinđić”, što se vidi na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama.

Poruka ne samo da je za osudu, već je i za pokretanje postupka protiv organizatora ovog okupljanja. Za sada iz trebinjske policije nije bilo reakcija.

U Trebinju je sinoć na Trgu slobode održan miting “podrške” braći u Crnoj Gori. Podrške upućene sa nacionalističkih radnikalnih okupljanja, jasno je, ne mogu regionu donijeti ništa dobro osim dizanja tenzija i izazivanja mržnje. Kome je to potrebno?

(CdM/S.B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *