PREDSTAVNIK BOŠNJAKA CRNE GORE OTVORENO PORUČIO: Pozivi na blokadu Crne Gore su neprihvatljivi. Očekujem od vjerskih poglavara…”

Potpredsjednik Bošnjačke stranke, Osman Nurković, u izjavi za CdM kaže da su pozivi da se blokira Crna Gora neprihvatljivi.

Nakon što je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, u nekoliko crnogorskih gradova organizovane su protestne šetnje. Na poziv Demokratskog fronta grupe građana blokirale su saobraćajnice u nekoliko gradova. Žestoka kampanja protiv države vodi se kako u Crnoj Gori, tako i u susjedstvu. U Srbiji pojedini mediji pišu neistine o stanju u Crnoj Gori, organizuju se protesti u Beigradu i Novom Sadu. Tenzije su otišle toliko daleko da se sva ova kampanja prenijela i na sportske terene.

Nurković jasno poručuje da je pravo svakog građanina da nezadovoljstvo ili neslaganje zbog neke donešene odluke izrazi protestom, ali u skladu sa zakonima Crne Gore.

“Podizanje tenzija, izazivanje nesigurnosti kod građana i pozivi na blokadu Crne Gore je nešto što smatram neprihvatljivim. Država Crna Gora ima dovoljno demokratskog kapaciteta da sve eventualne pravne nesuglasice sa drugom stranom riješi dijalogom”, tvrdi Nurković.

On je u izjavi za CdM pozdravio odlučnost policije da očuva mir, zaštiti imovinu građana, ali i osudio svaki napad na pripadnike javnog reda i mira.

“Očekujem da će se sa adresa vjerskih poglavara i lidera opozicionih partija, vodeći se interesom očuvanja stabilnosti u državi, čuti poruke pomirenja, poziva na dijalog”, zaključio je Nurković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *