SDS LOŽI DODIKA: “Očekujemo od srpskih kadrova u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara BiH da zaustave progon časnih srpskih oficira”

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje nastavak progona srpskih oficira od strane Tužilaštva BiH koji se još jednom, podigavši optužnicu protiv generala Savčića, pokazao kao sredstvo progona isključivo srpskog političkog i vojnog kadra.

– Da pravda ne postoji za srpske žrtve iz proteklog rata pokazalo se kada je Tužilaštvo BiH odbijalo da postupa kad god bi trebalo procesuirati zločine nad srpskim narodom a da je Tužilaštvo BiH sredstvo političkog progona pokazuje se ovih dana kada se bez ikakvog osnova podiže optužnica protiv predsjednika BORS generala Savčića – navode u SDS.

Očekuju od nadležnih srpskih kadrova u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara BiH da smjesta reaguju i zaustave progon časnih srpskih oficira.

– Smatramo da je kompromitacija pravde od strane Tužilaštva BiH prevršila svaku mjeru i da je vrijeme da se otvori široki društveni dijalog o (zlo)djelima ove institucije nad nedužnim ljudima i zlostavljanje pravde koju ova institucija već godinama provodi – navode u SDS.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *