LIDER SDA IZAZVAO BIJES DIJELA HRVATSKIH POLITIČARA: Evo šta je Izetbegović stvarno rekao na novogodišnjoj press konferenciji (VIDEO)

Novogodišnje obraćanje javnosti predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, izazvalo je neuobičajeno veliki broj reakcija hrvatskih političara u BiH i Hrvatskoj. Istog dana nakon što se Izetbegović obratio javnosti, reagirala je hrvatska „krovna institucija“ u BiH, kako hrvatski političari i mediji redovno nazivaju nevladinu organizaciju pod nazivom Hrvatski narodni sabor. U govoru Izetbegovića, HNS je vidio prijetnju “nastavkom majorizacije obespravljenog hrvatskog naroda u BiH”.

Nakon HNS, zaredali su pojedinačni istupi hrvatskih političara predvođenih Draganom Čovićem.

U Zagrebu se danas oglasio čak i umirovljeni političar, Andrija Hebrang, nekoć bliski suradnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, s kojim je sanjao podjelu BiH i pripajanje “Herceg-Bosne” Hrvatskoj.

Zanimljivo, Izetbegovićeva godišnja press konferenija, imala je najveći odjek u hrvatskoj javnosti, dok je u „ostatku“ BiH protekla skoro nezapaženo.

Stoga smo odlučili objaviti integralnu verziju Izetbegovićevog obraćanja na press konferenciji, uključujući i onaj dio u kojem lider SDA odgovara na pitanja novinara, a koji očigledno nije dobro sjeo velikom broju hrvatskih političara.

Dio video zapisa u kojem Izetbegovoć odgovara na pitanja novinara počinje nakon 36. minute.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *