KOMŠIĆ GENERALNI POKROVITELJ OVOGODIŠNJEG ‘IGMANSKOG MARŠA”: “Neprekidno jačati borbu protiv fašizma”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas predstavnike Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR).

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i zajedničkom djelovanju na jačanju antifašističkih ciljeva i ideja.

Delegacija SABNOR-a, koju su činili Ibrahim Čomić, akademik Mirko Pejanović i general Mustafa Poturak, upoznali su predsjedavajućeg Komšića sa planom organizacije obilježavanja godišnjice „Igmanskog marša“. Istaknuli su da na ovogodišnjem najmasovnijem okupljanju antifašista u regiji očekuju posjetioce iz regije i iz Austrije, Italije i Rusije.

Predsjedavajući Komšić je zahvalio predstavnicima SABNOR-a na njihovoj predanosti i radu na očuvanju istinskih antifašističkih i civilizacijskih vrijednosti.

Istaknuo je da su pojavni oblici fašizma, nažalost, prisutni i danas u našoj zemlji, ali i širom Evrope, te je zbog toga od izuzetne važnosti u Bosni i Hercegovini neprekidno jačati borbu protiv fašizma, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bit će generalni pokrovitelj ovogodišnjeg „Igmanskog marša“, koji će biti održan 25. januara 2020. godine na Igmanu – Veliko polje.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *