SKANDAL U MINISTARSTVU VANJSKIH POSLOVA BiH: Potukli se Haris Lukovac, bivši i budući ambasador i Alija Muminović, dugogodišnji diplomata BiH!?

Težak incident desio se jučer u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kada su se međusobno fizički obračunala dvojica iskusnih diplomata

Prema izvorima portala “Slobodna Bosna”, potukli su se Haris Lukovac, bivši ambasador BiH u brojnim zemljama, inače ratni šef osiguranja Alije Izetbegovića i Alija Muminović, također diplomata sa iskustvom koji je obavljao visoke dužnosti u većem broju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH.

Prema svjedočenjima očevidaca, Lukovac i Muminović su se najprije sporječkali, da bi nakon verbalnog sukoba Lukovac, inače poznat po svojoj bahatosti, pesnicom udario svog kolegu, nakon čega mu je Muminović uzvratio. Tuča je prekinuta nakon što su se umiješali zaposlenici MIP-a koji su uz dosta napora razdvojili “zaraćene strane”.

O ovom skandalu obaviještena je nova ministrica vanjskih poslova Bisera Turković koja bi trebala odlučiti o eventualnim sankcijama protiv aktera fizičkog obračuna.

Inače, Haris Lukovac, koji je prije nekog vremena otišao u penziju, nedavno ponovo je “aktiviran” i to kao budući ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, gdje bi trebao zamijeniti upravo aktuelnu ministricu Biseru Turković.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *