BARCA JE SLAVILA, A ONDA JE RAKITIĆ SVIMA ZAPUŠTIO USTA Neću šutjeti, nisam ovo zaslužio!

Katalonski klub je došao do nova tri boda protiv Levantea na krilima 17-godišnjeg Ansua Fatija koji je postigao oba gola. Od prve minute za Barcu igrao je i Ivan Rakitić koji je do prije nekoliko sedmica bio otpisan u ovom klubu

Barcelona je željela prodati Rakitića u januaru, ali nakon što je Quique Setien izabran za novog trenera to se promijenilo. Za razliku od Ernesta Valverdea novi trener Barce je poručio da računa na Rakitića i da on nije na prodaju.

Rakitić je prošao dosta toga ove sezone, te je i sam u nekoliko navrata govorio o tome kako želi napustiti klub. Hrvatski veznjak o tome je pričao i nakon sinoćnje utakmice.  “Ne želim da šutim i jasno kažem ono što mi se ne sviđa. Nisam zaslužio neke stvari i da se tako ponašaju prema meni. Ipak, i pored svega mislim da nije bilo fer kako su postupili prema Valverdeu pored svega što se između na dešavalo. Sada uživam u igri i ostavio sam to iza sebe. Istina je da sam razmišljao o odlasku, ali ne razmišljam više previše o tome što se dešavalo i okrenuo sam novu stranicu”, rekao je Rakitić.

“Uvijek sam govorio – ako mogu igrati u Barceloni, sretan sam i ne idem”, dodao je.

Ove sezone hrvatski reprezentativac na travnjaku je proveo ukupno 1.085 minuta i upisao tri asistencije. Od dolaska Setiena igrao je svaku utakmicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *