Stanivuković:Vojin Pavlović je mali miš

Draško Stanivuković je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika Istočne alternative, koji je od Šešeljevog radikala postao promotor ciljeva vlasti RS-a
Centralna izborna komisija BiH

kaznila je u prethodna dva izborna ciklusa predsjednika Udruženja građana Istočna alternativa Vojina Pavlovića zbog vrijeđanja i prijetnji. CIKBiH je 2016. godine kaznio SNS s 5.000 KM, jer je Pavlović na njihovom skupu vrijeđao funkcionerku SDS-a Aleksandru Pandurević, dok je četiri godine kasnije uz Pavlovića kažnjena i Srpska radikalna stranka.

Prijetnja primitivca

Pavlović je te godine, na predizbornom skupu radikala, pozvao pristalice Šešeljeve stranke da uklone izabranog načelnika silom ukoliko njihov kandidat ne pobijedi. Radikali su zbog ove prijetnje morali da plate 10.000 maraka, dok je Pavlović kažnjen s 5.000 maraka. Njegovo ime je nakon toga uklonjeno s liste Srpske radikalne stranke.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković nedavno je podnio krivičnu prijavu protiv Pavlovića, jer mu je na mitingu boračkih nevladinih organizacija javno prijetio za govornicom. Pavlović je tada rekao da je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač “bio blag prema Stanivukoviću” i dodao da mu je “Lukač trebao nabiti govornicu na glavu, da ga više niko ne sluša”.

– Podnio sam krivičnu prijavu protiv njega za ugrožavanje bezbjednosti. To su mali miševi koji pričaju, a ne smiju ništa da urade. Jasno je ko stoji iza njega. Očekujem da Tužilaštvo uradi svoj posao i da osudi ove prijetnje i ovaj primitivizam, istakao je Stanivuković.

Pavlović je nakon kontramitinga koncem prošle godine u Banjoj Luci istakao da je Stanivukoviću zabranjeno da dođe u Bratunac, ali on je prije nekoliko dana, zajedno s Jelenom Trivić i Ljubišom Krunićem, održao skup u ovom gradu.

– Pavlović je simbol ove vlasti. Spolja izgleda kao da je snažan, ali kada probijete tu ljušturu, vidite da je u pitanju slabić. Napravili smo najveći skup u Bratuncu, a on nije smio slovo da kaže. To je bezimeni lik koji samo pred sobom misli da ima neku političku vrijednost, rekao nam je Stanivuković.

Aleksandra Pandurević za naš list kaže da je Vojin Pavlović u medijima “prestrašna pojava” i dodaje da o njemu govore najbolje njegovi sugrađani, kojima nije padalo na pamet da podrže njegov kontramiting u Bratuncu prije nekoliko dana.

Odbornik radikala

– On je bitan samo režimskim medijima, jer je on njihov megafon. Za mene je strašno što ljudi s društvene margine uopšte dobijaju prostor u medijima i što im se daje na težini. To je sve što čovjek o Pavloviću može da kaže, istakla je Pandurević.

Pavlović je godinama bio odbornik SRS-a “Vojislav Šešelj” u Skupštini opštine Bratunac. Nakon osnivanja Udruženja u Bratuncu, kancelariju Istočne alternative otvorio je i u Srebrenici, poručivši tada da je njihov cilj “borba za dokazivanje istine o velikom srpskom stradanju na ovom području”.

On je tada pozvao sva udruženja iz RS-a da pruže podršku Mladenu Grujičiću (SNSD) koji je bio kandidat za načelnika Srebrenice. Na republičkim izborima Pavlović je bio kandidat za predsjednika RS-a. Deset dana pred izbore, 28. septembra, javno je odustao od kandidature i pozvao birače da glasaju za Željku Cvijanović.

Izvor:Oslobodjenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *