ŠAROVIĆ OD JUTRA GRMI NA VOŽDA IZ LAKTAŠA: “Ne odustajemo od sjednice, OVO JE VELEIZDAJA…”

Ne odustajemo od zakazaivanja sjednice Narodne Skupštine RS-a oko utvrđivanja odgovornosti za aktiviranje MAP-a i NATO puta BiH – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović

„Iskoristićemo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju, kada nema spremnosti aktuelne vlasti da se suoči sa posljedicama učinjenog“ – kazao je predsjednik SDS-a.

On je još jednom ponovio da je očito da vladajuća većina ne žele da se ovo pitanje izvede na čistac i jasno predstavi javnosti.

„Zbog toga ćemo iskoristiti sve zakonske mogućnosti i predati potrebne potpise građana. Na toj sjednici građani će jasno vidjeti da je prethodna sjednica posvećena Programu reformi bila najobičnija farsa“ – istakao je Šarović i dodao:

„Ovo nije izdaja nego veleizdaja jer je jedan čovjek potpisao dokument koji vodi i BiH i Republiku Srpsku u NATO, a da nikog drugog nije pitao. Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nije o tome odlučivao niko iz Republike Srpske a radi se o pitanju od sudbinskog značaja“, stoji u jutrošnjem saopćenju SDS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *