MILE JE PROLUPAO, TREBA GA POSLATI NA SKIJANJE: Komšić na sastanku sa čelnicima Evropske unije, te Vučićem, Đukanovićem… a Dodik kaže da ide u privatnu posjetu?

Ispred EU večeri će prisustvovati i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borell i Andrej Plenković, premijer Hrvatske koja trenutno predsjedava Vijećem Evropske unije

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel bit će domaćin neformalnog sastanka lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana u Briselu. Novo rukovodstvo institucija EU, na čelu sa predsjednikom Evropskog vijeća, ovim sastankom želi poručiti da regija Zapadnog Balkana ima podršku i posvećenost EU.

Ispred EU večeri će prisustvovati i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borell i Andrej Plenković, premijer Hrvatske koja trenutno predsjedava Vijećem Evropske unije.

Ispred BiH sastanku će prisustvovati predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski i predsjednik Kosova Hashim Thaci. U pitanju je prvi sastanak lidera institucija EU i Zapadnog Balkana nakon evropskih izbora 2019. godine i imenovanja novih najviših funkcionera EU, ali i nove strategije EU o Zapadnom Balkanu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *