Novi bošnjački pokret: Poziv za okupljanje patriotskih potencijala

Novi bošnjački pokret (NBP) uputio je poziv Bakiru Izetbegoviću i reisu Huseinu ef. Kavazoviću za okupljanje patriotskih snaga, a povodom najnovijih ataka na Bosnu i Hercegovinu. U nastavku prenosimo spomenuti poziv.

BiH je ugrožena!
BiH društvo ne može da ide naprijed!
Moramo biti ozbiljni po pitanju ovih gore navedenih činjenica, a činjenice su takve da su se tamni oblaci velikosrpske i velikohrvatske, fašističko, secesionističke politike nadvili nad državom BiH.

Stoga nam je neophodan zaokret i trebamo tražiti riješenje, koje će nositi pozitivnu, integrativnu i konstruktivnu energiju.

Predsjednik NBP-a poziva gospodina Bakira Izetbegovića, predsjednika najmnogoljudnije stranke BOŠNJAKA i reis-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića da što prije okupe sve probošnjačke i probosanske političke subjekte kako bi ponudile svoje prijedloge i rješenja koja će omogućiti uključenje patriotskih kreativnih potencijala u cilju prevazilaženja aktuelne društveno političke krize.

Naše aktivnosti moraju biti sažete u odlučnosti da se onemogući ponavljanje genocida nad bošnjačkim narodom u bilo kom obliku i bilo kom obimu. To podrazumijeva antigenocidne aktivnosti kao odgovor velikosrpske i velikohrvatske politike koja ima za smisao ugrožavanja i opstanka bošnjačkog naroda u međunarodno priznatim granicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *