DVIJE GODINE KRILI INFORMACIJU: Otkrivena lokacija oružja koje je prodao MUP RS-a

Kompletan proces od kupovine, remonta do izvoza vršen je u skladu sa Zakonom

Skoro dvije godine nakon što je portal CAPITAL objavio kako je MUP Republike Srpske direktnom pogodbom i po nepoznatoj cijeni prodao 11.546 komada polovnog oružja privatizovanom “Tehničkom remontu” u Bratuncu, u ovom preduzeću su se udostojili da javnosti objelodane gdje je ono završilo.

Kako je danas saopšteno, nakon kupovine je izvršen remont a zatim je to naoružanje izvezeno u Sjedinjene Američke Države.

Izvoz na američko tržište izvršen je 28. januara ove godine a kupac je kompanija “Gibbs Rifle Comapany (GRC)”.

“Kompletan proces od kupovine, remonta do izvoza vršen je u skladu sa Zakonom i na osnovu dobijenih dozvola nadležnih ministarstava i institucija. Naglašavamo da TRB nije vršio nikakve nezakonite radnje po osnovu proizvodnje i prometa naoružanja i vojne opreme. Preduzeće posjeduje validnu dozvolu za obavljanje predmetne djelatnosti i u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima sukcesivno vrše kontrole od strane nadležnih institucija, kao i EUFOR-a”, saopćeno je iz TRB Bratunac.

Napominju da se radi o oružju koje je bilo neophodno kompletno ili djelimično remontovati, prije bilo kakvog plasiranja istog na domaće ili strano tržište.

“Na osnovu navedenog jasno je da izjave koje su iznesene u medijima predstavljaju neistine koje su preduzeću, koje samo u Bratuncu obezbjeđuje egzistenciju za više od 230 radnika, nanijele štetu, pa čak dovodeći u pitanje dalje pregovore oko započetih i predstojećih poslova”, pravdaju se u TRB-u nakon dvije godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *