ŠAROVIĆ DANAS SMIRUJE STRASTI: “Priča o otcjepljenju je predizborno zamajavanje naroda”

Detaljno ćemo pratiti šta će vlast raditi u ovih 60 dana do navodnog „otcjepljenja“, jer je ta priča napravljena bez ikakve analize, plana i cilja.

Priča o „egzitu“ je neozbiljno zamajavanje naroda i preko trideset puta do sada ponovljen populizam, koji traje do izbora i gubi se nakon toga, izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović odgovarajući na novinarske zahtjeve da prokomentariše zaključke Narodne skupštine RS u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH.

„Trebamo biti odgovorni i prema sebi i prema narodu a posebno kada se borimo za interese Republike Srpske. Mi jesmo za reformu Ustavnog suda i uvijek ćemo podržati zaključke kojima se traži sprijačavanje ugrožavanja interesa Republike Srpske, ali to treba raditi na odgovoran i ozbiljan način, bez lažnih najava i nepotrebnog zastrašivanja naroda“, istakao je ovom prilikom predsjednik Šarović.

Šarović je pojasnio da je on na prethodnom sastanku predsjednika stranaka, imao drugačije zahtjeve i prijedloge od onih koji su usvojeni sinoć, odnosno da je i tada istakao da priča o otcjepljenju prevazilazi zdrav razum i naše mogućnosti.

„Možda je to nekome simpatično i lijepo zvuči ali ništa dalje od toga. Ne treba da sad potežemo tako krupno pitanje i igramo se sudbinom naroda“, ističe predsjednik SDS-a.

Na pitanje novinara šta očekuje da ćemo na kraju dobiti Šarović je odgovorio da ulazimo u jedan veoma ozbiljan period koji možemo nazvati velikom krizom.

„Ja mislim da će 2020. godina biti najgora godina do sada i da će dodatno biti ugrožena cijela ekonomija. Dodatno, situaciju komplikuje što se sa ovom inicijativom ide u „paketu“ sa zahtjevima HDZ-a i sve skupa je osuđeno na propast. Vlast je ta koja je odgovorna što smo dovedeni u ovakvu situaciju i zato ćemo detaljno pratiti šta preduzima u ovih 60 dana. Nakon toga krećemo sa svojim potezima i nećemo nikoga štediti“, istakao je Šarović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *