KOLJAČI SE NE SMIRUJU: Na projekciji filma o Draži Mihailoviću okupili se UNIFORMISANI ČETNICI

Iz “Ujedinjene Srpke” nakon projekcije filma ističu da se “75 godina od završetka II svjetskog rata po prvi put u srpskom Potkozarju čula i druga strana istine o Ravnogorskom pokretu i Dragoljubu Draži Mihailoviću sve zbog postavljenog cilja – bolji, pošteniji, ujedinjeniji i srpskiji Prijedor”.

U utorak, 18. februara na konferencije za medije najavljena je projekcija filma “General Draža Mihailović”, koju organizuje Gradski odbor “Ujedinjene Srpske ” Prijedor i koja pomno njeguje naslijeđe četničkog pokreta sa predsjednikom Nenadom Stevandićem na čelu.

Kako su tada istakli iz “Ujedinjene Srpske”, film je “dokumentarnog karaktera i sadrži brojne do sada nepoznate ili malo poznate istorijske činjenice o životnom putu Generala Draguljuba Mihailovića. Autor filma je izvjesni Miloslav Samardžić, a film je urađen u produkciji NIP “Pogledi” iz Kragujevca”.

Dalje se u navodima “Ujedinjene Sprske” ističe da je u Republici Srbiji izvršena rehabilitacija pripadnika Ravnogorskog pokreta, te je izvršena rehabilitacija i Generala Mihailovića.

Namjera im je, kako stoji u saopštenju, da “ovom i sličnim aktivnostima omogući potpuni uvid u istinu o dešavanjima u II Svjetskom ratu i da se prevaziđe ideološko jednoumlje koje nas nažalost drži zarobljene u dalekoj prošlosti”.

Najavljena prezentacija tog dokumentarnog filma desila se u petak, 20. februara, kako ističu na facebook stranici “Ujedinjene Srpske”, pred više od 350 posjetilaca u “Pozorištu Prijedor”, u gradu koji je, nakon Srebrenice, najreprezentativniji primjer masovnog istrebljivanja Bošnjaka i Hrvata u proteklom ratu, i koje su provodili upravo sljedbenici riječi i prakse Draže Mihailovića.

Iz “Ujedinjene Srpske” nakon projekcije filma ističu da se “75 godina od završetka II svjetskog rata po prvi put u srpskom Potkozarju čula i druga strana istine o Ravnogorskom pokretu i Generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću sve zbog postavljenog cilja – bolji, pošteniji, ujedinjeniji i srpskiji Prijedor”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *