Home Vijesti RVI iz Kalesije odrekao se invalidnine za potrebe Memorijalnog centra Potočari

RVI iz Kalesije odrekao se invalidnine za potrebe Memorijalnog centra Potočari

267
SHARE

Mustafa Đedović iz kalesijskog naselja Brda ovih dana je zbog teškog stanja u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, odlučio da svaki mjesec za njegov rad daje svoju invalidninu koju dobija kao RVI.

Naime, Mustafa Đedović istaknuti borac Armije RBiH ranjen je 1995.godine, a nakon agresije na našu domovinu proglašen je RVI desete grupe sa 20 % invaliditeta te mu je određeno mjesečno primanje u iznosu od 42.50 KM.

Napravio sam trajni nalog da se ova sredstva preusmjere u Memorijalni centar Potočari dok god sam ja živ. Svi se trebamo uključiti i pomoći ovaj centar koji je svjedok genocida nad našim narodom, govori za naš portal Mustafa Đedović.

On ističe da u vrijeme kada Srbi žele da dijele domovinu koja je plaćena krvlju boraca Armije RBiH, svi se trebaju uključiti i pomoći Memorijalni centar.

Jedna od ideja koju je Đedović iznio je i ta da svi uposlenici u državnim službama mjesečno izdvajaju po 1 KM što će mnogo značiti za očuvanje Memorijalnog centra u gradu u kojem je počinjen genocid.

(Infoplus.ba)