ŠAROVIĆ IZBEZUMIO DODIKA POZIVOM DA PODNESE OSTAVKU: “Od kako smo ga odvojili od fotelje ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost”!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ljutito je odgovorio na poziv lidera SDS-a Mirka Šarovića da podnese ostavku nakon što je procurio stenogram sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte.

Predsjednik Srpske demokratske strake Mirko Šarović kazao je danas da je najmanje što se od Dodika očekuje, nakon što je procurio stenogram sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte, jeste da se povuče sa pozicije člana Predsjedništva BiH.

– Izdajnik ostaje izdajnik! Sada je potpuno jasno i nema više mogućnosi da se krije. Dodik je priznao da pristaje na ANP i time trasirao put BiH ka NATO. Stenogram je dokaz da je Dodik bio svjestan da potpisuje Nacionalni godišnji plan – iskakao je Šarović.

Šarović je pozvao Dodika na odgovornost za izdaju i dvomjesečno skrivanje istine od građana Republike Srpske.

– Sada bi morali reagovati i oni koji su mu vjerovali i oni koji su ga do sada podržavali – rekao je Šarović.

Na odgovor Dodika nije trebalo dugo čekati.

“Da je predsjednik SDS Mirko Šarović bilo šta naučio u višedecenijskom političkom radu, bar bi znao da se narod ne može prevariti jeftinim podvalama o stenogramu iz koga se izvadi rečenica a ne pročita i ne pokaže cijeli sadržaj”, kaza9 je Dodik Srni.

– Jedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je u njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost – rekao je Dodik upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je, nakon što je “procurio” u javnost stenogram sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je “Programom reformi trasiran put u NATO”.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS i PDP i upitao što su šutili do sada.

– Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo šta što može meni nanijeti političku štetu. Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS po svim niovima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Viskog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da “stenogramom može manipulisati dan ili pola dana, ali šta ćemo s rukom koju je podigao uvis za račun Bošnjaka, koju su vidjeli svi?”

(Sl.B./Agencije)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *