KAKVO LICEMJERJE: Cvijanovićka poziva na saradnju zemalja regije zbog migranata, dok ih Dodik naziva kolonistima i prevarantima

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović smatra da predstoji težak period kada je riječ o migrantskoj krizi i da je krajnje vrijeme da zemlje regiona tješnjom saradnjom pokušaju rješavati probleme

“Nažalost, dogovor koji je EU imala sa Turskom nije uspio zbog raznih razloga. Mi možemo žaliti zbog toga, međutim problem je ako se ovo mjesto napravi stacionarom za migrante.

Evropa je neke granice zatvorila, a neke preko kojih su oni došli nije, i to predstavlja problem. Vidjeli smo reagovanja iz Grčke i bit će mnogo problema. To treba biti opomena za sve u regionu da moramo tijesno sarađivati”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjoj Luci, očito zaboravljajućišta je njen šef MIlrad Dodik izjavljivao za migrante.

Ona smatra da u BiH još ne postoji svijest o pravoj opasnosti migrantske krize i šta to sve znači za njene građane, kao i za Evropu, prenosi Srna.

Prema njenim riječima, za Evropu je, ipak, lakše jer se oni hermetički zatvaraju i nalaze način da zaštite sebe i svoje stanovništvo, svoju privredu i bezbjednost u krajnjem slučaju.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je 29. februara da je njegova zemlja otvorila granice prema Evropi za sirijske izbjeglice zbog nedovoljne pomoći.

Stotine migranata od tada su se okupile na granici Turske i Grčke i pokušavaju da pređu u ovu članicu EU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *