Vlada Italije zabranila sve sportske događaje u regionima pogođenim koronavirusom

Vlada Republike Italije objavila je dekret o zabrani održavanja svih sportskih događaja u regionima koju su najviše pogođeni koronavirusom, a zabrana će trajati do 8. marta.

Italija je trenutno najpogođenija zemlja Evrope i ovaj virus se širi iz dana u dan, pa je Vlada odlučila da reaguje i da zabrani sve sportske događaje do 8. marta.

Ovo se odnosi na događaje koji će se odigrati u regionu Lombardije, Veneta i Emilia-Romagne, te gradovima Sevona i Pesaro-Urbino.

Ova zabrana će tako odgoditi nekoliko sjajnih utakmica koje su se trebale igrati narednog vikenda, među kojima su Atalanta-Lazio, Bologna-Juventus, Inter-Sassuolo i Verona-Napoli.

Također, meč Samprodije i Verone koji se trebao igrati sutra odgođen je za 13. maj, baš kao i sve ostale otkazane utakmice 26. kola gdje se sastaju Juventus-Inter, Milan-Genoa, Udinese-Fiorentina, Sassuolo-Brescia i Parma SPAL.

Ne zna se još uvijek šta će biti sa utakmicama Juventus-Milan i Inter-Napoli u okviru Kupa Italije koje su se trebale igrati sredinom sedmice i postoji velika mogućnost da će i one biti otkazane.

Klubovi su zakazali sastanak u srijedu u Rimu, gdje će se raspravljati o onom što se trenutno dešava, jer za njih je odigravanje utakmica 13. maja neprihvatljivo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *