SKANDALOZNO: SNSD-ov načelnik prijeti Bošnjacima

Srebrenički portal Zasrebrenicu.ba, objavio je pismo Senade Brnjak iz Gradiške koja je upozorila na ponašanje gradonačelnika općine Gradiška Zorana Adžića.

Bračni par Brnjak doživio je poniženje kakvo se rijetko viđa, tvrde da se osjećaju ugroženo. U nastavku prenosimo spomenuto pismo Senade Brnjak.

“Ističem da se ja i moja porodica kao manjinska bošnjačka populacija u RS-u, odnosno u gradu Gradiška osjećamo ugroženo poslije psovanja matare meni kao službeniku Administrativne službe grada Gradiške za vrijeme radnog vremena, od strane gradonačelnika Zorana Adžića u njegovom kabinetu, gdje me je prethodno pozvala njegova sekretarica, uz toliku viku „majku ti je***, majku ti je*** marš napolje“ nekoliko puta tako glasno da se psovka čula po hodnicima i čak na spratu ispod, da su se zgražavali službenici koji su to čuli i stranke, kao i prijetnji na telefon mome mužu „majku vam j**** zubima ću vas klati“, a sve u prisustvu dva svjedoka koji su u to vrijeme pili kafu sa mojim suprugom Brnjak Salkom i koji su dali izjave u MUP RS, PU Gradiška, Veroljub Vilendečić i glavni imam Medžlisa IZ Gradiška efendija Zejnil Latifović”, stoji u pismu.

Ovaj događaj prijavljen je nadležnoj policijskoj stanici, na potezu su policijski organi.

U pismu se dalje navodi da SNSD-ov načelnik sve ovo radi zbog afiniteta prema nekretninama koje posjeduje ovaj bračni bar na atraktivnim lokacijama u Gradišci.

“Povod i slijed ovog događaja su nekretnine koje posjedujemo na atraktivnim lokacijama u gradu, za koje nam je i ranije prijetio da će ih oduzeti, a koje želi ekspropisati bez da nas je i saslušao kao stranke”, navodi se u pismu.
Senada se na kraju pita kako je moguće da je ovakav čovjek na čelu grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *