FAŠIZAM NE MIRUJE U BiH: Četnici se ponovo okupljaju u Višegradu

Tri registarska suda u manjem bh. entitetu još nisu odlučili o zahtjevu da se zabrani rad 16 udruženja

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad uputio je poziv, kako su napisali, “braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje” da se 13. marta okupe kako bi obilježili godišnjicu hapšenja generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

“Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od OZNA-e ubijeni su Čičini pratioci Nikola Majstorović, Dragiša Vasiljević i Blagoje Kovač. Tim povodom, kao i svake godine, Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan, bitan za našu historiju, za našu ideju, za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja. Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima. O historijskom času govorit će profesor Predrag Ostojić”, navodi se u pozivu višegradskih ravnogoraca.

Četničko divljanje u Višegradu prošle godine obilježeno je glavnom porukom: “Bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *