“S DODIKOM CRNO – BIJELA PRIČA”: Radončić otkrio kako su protekli razgovori sa Lukačem i Dodikom

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić sastao je danas u Banjoj Luci gdje se sreo s ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je detalje o rezultatima susreta objavio na svom Instagram profilu.

– Razgovori u Banjoj Luci imaju odličnu i manje dobru stranu. S ministrom Draganom Lukačem dogovorili smo reaktiviranje pune saradnje dva ministarstva i složili se da riješimo dugogodišnji problem EUROPOL-a. Svi ambasadori zemalja EU to traže od BiH. Zaista je žalosno da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Evropi koja nema direktnu saradnju s tzv. evropskom policijom. To je značajna dimenzija uspješnosti današnjeg susreta, napisao je Radončić i dodao:

– S Dodikom crno-bijela priča. Riješili smo, i to u roku odmah, jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa BiH. Veoma odgovorna reakcija člana Predsjedništva BiH. Ali, kada je deblokada vlasti u pitanju, nismo bili ni približno tako efikasni. Za sada, problem ostaje. Ipak, svaki direktan razgovor, nezavisno od danas precizno izrečenih razlika s obje strane, početak je očigledno teškog puta da se dogodi deblokiranje državnih institucija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *