ŠTA JE DODIK JOŠ REKAO NA MITROVIĆEVOJ TELEVIZIJI, A BOLJE DA NIJE: „Ovo je okupacija hrišćanskog svijeta, u Sarajevu to ne vide…“

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik izjavio je da je, kada je riječ o migrantima, u pitanju “jedna vrsta civilizacijske okupacije hrišćanskog svijeta, a ne humana priča”, prenosi Tanjug

“Bosna i Hercegovina od izbjeglica može da se brani samo promjenom svoje politike. Treba ranije da razmišljamo o ovom problemu, a ne kada dođu ispred.

Mi ne želimo tvrdu granicu na Drini, jer ima pametnih načina da se to riješi. Sa Srbijom možemo da dalje vidimo šta da činimo. Ovo nije humana priča”, rekao je Dodik gostujući na Televiziji Pink.

“Mi u Bosni i Hercegovini imamo ozbiljan problem. U Sarajevu to ne vide, ali kod naših ljudi postoji strah od migranata”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Evropska unija Turskoj nije obećala samo novac, zbog čega je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan otvorio granice, “već je riječ o velikoj strateškoj igri”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *