DOBRA VIJEST ZA KOMŠIĆA: Kanadski premijer nije zaražen korona virusom!

Nakon povratka iz Kanade, gdje se, među ostalim sastao i sa premijerom te države, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, zbog mjera predostrožnosti otišao je u samoizolaciju jer je objavljena vijest da su kanadski premijer i njegova supruga Sophie u samoizolaciji zbog blagih simptoma zaraze koje je ona razvila.

U međuvremenu stigla je nova vijest: premijer Kanade je dobrog zdravstvenog stanja i nema nikakvih simptoma zaraze.

Naime, supruga kanadskog premijera testirana je pozitivno na novi koronavirus, saopćio je njegov ured sinoć.

Ured navodi da se Sophie Trudeau osjeća dobro i da će ostati u izolaciji.

– Premijer je dobrog zdravstvenog stanja i nema nikakvih simptoma. Kao mjera predostrožnosti i nakon savjeta ljekara, on će biti u izolaciji u planiranom periodu od 14 dana – dodaje se u saopćenju.

Njegov ured navodi da će, na ljekarski savjet, premijer nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, istovremeno vršeći samonadzor, uzimajući u obzir da on lično nema nikakvih simptoma.

Također, po savjetu ljekara, on neće biti testiran u ovoj fazi jer nema nikakvih simptoma. Iz istog razloga, ljekari tvrde da nema nikakvog rizika za one koji su nedavno bili njim u kontaktu – navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić vratio se u Bosnu i Hercegovinu jučer nakon višednevne posjete Kanadi, gdje se, među ostalim, sastao i sa premijerom Kanade. Komšić i Trudeau su se sastali 11. marta, a dan kasnije je objavljeno da su kanadski premijer i njegova supruga Sophie u samoizolaciji zbog blagih simptoma koje je ona razvila, ali zasad nije potvrđeno je li zaražena koronavirusom.

Po dolssku u Sarajevo Komšoć je kazao da će uraditi potrebne pretrage i postupati po preporukama koje su izdate od nadležnih institucija.

“U samoizolaciji sam dok ne uradimo testove” rekao je Komšić.

(SL.B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *