Džaferović i Dodik šokirali javnost: Ovo čeka sve građane

Večeras je u Sarajevu održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH u proširenom sastavu zbog koronavirusa.

Sjednici su prisustvovali ministri iz Vijeća ministara BiH, entitetski premijeri, entitetski ministri zdravstva i gradonačelnik Brčko Distrikta.Javnosti se prvo obratio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.”Mi smo danas imali sjednicu tako što je predsjedavajući Željko Komšić predsjedavao videolinkom jer je u samoizolaciji. Usvojili smo 18 zaključaka.

Jako je bitno da su svi autoriteti, svih nivoa vlasti iz cijele BiH bili prisutno i informirani smo o stanju kakvo jeste, o mjerama koje poduzimaju i da smo i mi kao kolektivni šef dali sugestije i prijedloge i rekli šta ćemo mi raditi.

Građanima BiH poručujem da se strogo pridržavaju preporuka nadležnih institucija koje upravljaju ovom krizom i da poštuju savjete i sugestije koje im se daju”, kazao je.

Džaferović je imao poruku za stanovnike BiH, ali i one državljane koji borave u inozemstvu.

“Poruka građanima koji žive van BiH, da bez prijeke potrebe ne dolaze u BiH dok traje krize. DA ne izlažu ni sebe ni stanovnike BiH, iako smo mi to pitanje uredili zaključcima.

Predsjedništvo BIH je informisano da su Vlada FBiH i Vlada Brčko Distrikta proglasili stanje nesreće. Očekujemo da to sutra uradi Vijeće ministara na nivou države BiH. Danas je na sastanku rečeno da će to biti urađeno sutra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *