JUVENTUS NA STUBU SRAMA: Zbog jedne utakmice rizikovali živote?

Rugani je testiran 8. marta, na dan utakmice protiv Intera, a rezultati su saopćeni tri dana kasnije.

Michela Persico, djevojka fudbalera Juventusa Danielea Ruganija, tvrdi da je tim iz Torina sakrio da je štoper zaražen koronavirusom.

Rugani je testiran 8. marta, na dan utakmice protiv Intera, a rezultati su saopćeni tri dana kasnije.

Italijanski mediji prenose da je Juventus sakrio tu informaciju kako bi se meč sa Interom odigrao i zbog toga je italijanski reprezentativac ostao na klupi.

Italiju bi mogao da potrese do sada neviđeni skandal, s obzirom da se u italijanskoj štampi navodi da je Juventus sakiro da je Rugani zaražen, kako bi se meč sa Interom odigrao i kako bi “stara dama” bila prva na tabeli u slučaju prekida prvenstva, što bi im donelo novu titulu.

Juventus je 11. marta saopćio da je Rugani pozitivan na koronavirus i da je test urađen tog dana.

Michela Persico tvrdi da je Rugani na dan utakmice u nedjelju, što je i sam zatražio, a da su rezultati stigli tri dana kasnije, u srijedu.

“Vratio se kući sa treninga pošto se nije osećao dobro. Imao je temperaturu i saopćio je timu da će prespavati na drugom mjestu. Sutradan se probudio i osećao bolje, a tim ga je testirao na koronavirus. Znam sigurno da je testiran 8. marta, dok sam se ja testirala 16. marta”, rekla je Persico.

Podsjećamo, Rugani je prvi zaraženi fudbaler u Italiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *