DAČIĆ LJUT K’O PUŠKA: “Naše zaražene diplomate liječe krpom i vodom iz lavora”

– Našem diplomati koji se prvi zarazio doktori su rekli da se 21. marta javi da bi se vidjelo da li mu je prošla korona. On je tako i učinio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne…

Jedan od diplomata iz Misije Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, zaražen virusom korona, nalazi se u bolnici, ima visoku temperaturu i u teškom je stanju. Kako ministar Ivica Dačić tvrdi pored njegove postelje nalazi se lavor i krpa, koju ljekari kvase vodom, stavljaju mu obloge za obaranje temperature i tako ga liječe.

Drugi srpski diplomata, kod kojeg je virus otkriven ranije, oporavlja se. Diplomata koji je u teškom stanju nije hospitalizovan čim je tražio pomoć, pa je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo usmeni protest Ambasadi Švajcarske u Beogradu.

Kako je objasnio ministar Ivica Dačić, zdravstvena ustanova u Ženevi nije htjela da ga primi, a druga u Bernu ga je, nakon pregleda, pustila na kućno liječenje, uz preporuku da pije “paracetamol”, iako mu je otkazalo plućno krilo?! On je, kako je istakao Dačić, u dosta teškom stanju.

– Našem diplomati koji se prvi zarazio doktori su rekli da se 21. marta javi da bi se vidjelo da li mu je prošla korona. On je tako i učinio, a oni su mu rekli da nema potrebe da dolazi, da nemaju testove i da testiraju samo teško bolesne, a da on preventivno ostane još sedam dana u poluizolaciji. Tako da on sada ne zna da li je izliječen, nadam se da jeste. U međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, kojeg nisu htjeli da puste u bolnicu i on je u dosta teškom stanju – objasnio je Dačić.

(SB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *