PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX JUGOSLAVIJE: Pregled stanja po državama (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 2441 osoba, što je za 81 slučaj više nego sinoć. Ukupno je preminulo 30 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257, što je 23 slučaja više nego sinoć. Ukupno su preminule 4 osobe do sada.

Broj zaraženih u Sloveniji iznosi 632 i nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Zaraženo je ukupno 90 zdravstvenih radnika. Do sada je u Sloveniji od zaraze koronavirusom preminulo devet osoba.

Srbija bilježi 528 zaraženih i taj broj nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je preminulo osam osoba.

U Hrvatskoj je do subote ujutro broj oboljelih porastao za 49, ukupno je zaraženo 635 ljudi. Četvero je ljudi dosad umrlo u Hrvatskoj – ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, žena iz Slavonskog Broda i žena iz Pule. Na respiratoru je 20 bolesnika, a oporavljenih je 45.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 82 inficirana slučaja što je za 7 više u odnosu na stanje od sinoć. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 88 što je za dva slučaja više nego jučer. Do sada je na Kosovu od virusa korona umrla jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih koronavirusom iznosi 219 i taj broj je nepromijenjen u odnosu na stanje od sinoć. Do sada su preminule 3 osobe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *