Tri pojačanja za Bayern

Minhenski Bayern će tokom ljeta u svoje redove dovesti trojicu novih fudbalera.

Na sastanku rukovodstva kluba odlučeno je da je prioritet u ljetnom prelaznom roku dovođenje jednog ofanzivca u ekipu, a trojica kandidata su za potpis.

Imena koja se povezuju s Bayernom su Leroy Sane, Timo Werner i Kai Havertz, te će barem jedan od njih završiti na Allianz Areni ovog ljeta.

Međutim, trener Hansi Flick je protiv dovođenja igrača koji bi koštao više od 100 miliona eura. To je cijena Leroyja Sanea, no Bayern će probati da spusti cijenu ovog fudbalera jer im je on prvi pik.

Pored jednog ofanzivnog fudbalera u Bayern će doći i dvojica defanzivaca. Pojačat će se dodatno bekovske pozicije, a u narednom periodu će skauti imati zadatak da pronađu adekvatne igrače na desnom i lijevom beku.

Joshua Kimmich će od naredne sezone igrati konstantno u veznom redu, Alvaro Odriozola odlazi nakon posudbe, pa će novi igrač biti angažovan na desnom beku.

Također, u Minhen bi trebao stići i na lijevi bek kao podrška za Alphonsea Daviesa, iako ovu poziciju mogu igrati David Alaba i Lucas Hernandez.

Flick na ovaj duo računa kao štopere i neće ih koristiti na lijevom beku, te će Daviesu dodati još jednog igrača na ovoj poziciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *