SAVIĆ OTIŠAO DO KRAJA, SPOMINJAO I DOBROVOLJAČKU: „Košarac je obrukao SNSD-ovu `reprezentaciju` i `selektora` Milorada Dodika, odmah ga treba…“

Savić je pozivao nadležne organe da zaštite zaposlene u ovoj instituciji i udalje Košarca s radnog mjesta, na koje bi da ima imalo obraza i stida odmah dao ostavku

„Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Staša Košarac svojim nedoličnim i sramnim ponašanjem prisustvujući iftaru u Sarajevu nanio je nesagledivu štetu RS-u i njenim građanima i obrukao SNSD- ovu `reprezentaciju` i `selektora` Milorada Dodika“, kazao je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS-a.

„U vrijeme kad Srbi obilježavaju godišnjicu stradanja i masakra u Dobrovoljačkoj, Košarac bez imalo stida slavi, pjevajući i veseleći se na iftaru sa sarajevskom čaršijom. Ovakvo ponašanje ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH dokazuje ne samo da nije dorastao toj poziciji, već da on nije u stanju da se brine sam o sebi, a kamoli o Republici Srpskoj i njenim interesima“, kazao je Savić.

Zamjenik predsjednika SDS-a kaže da nema veće izdaje srpskih interesa u Sarajevu od „ponašanja jednog nedoličnog ministra koji umjesto da nastavi putem koji mu je utemeljio Mirko Šarović, časno obavljajući ovu poziciju, gazi sve što je do sada Šarović uspješno uradio za Republiku Srpsku“.

„Kršeći zaštitne mjere i preporuke tokom pandemije virusa korona, Košarac je samo pokazao da za njega ne vrijede zakoni, čime je osim svog, i zdravlja svojih najbližih, ugrozio i zdravlje zaposlenih u ministarstvu zbog čega mora odmah biti upućen u izolaciju“, rekao je Savić.

Savić je pozivao nadležne organe da zaštite zaposlene u ovoj instituciji i udalje Košarca s radnog mjesta, na koje bi da ima imalo obraza i stida odmah dao ostavku.

„Republika Srpska u Savjetu ministara BiH treba da ima odgovorne, obrazovane i stručne kadrove koji će raditi u interesu njenih građana, a ne ovakve podanike i sluge sarajevske čaršije poput nesrećnog Košarca“, zaključio je zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *