RASULO U RS-u; PANIČNE REAKCIJE U VLADI: Toliko im se žurilo da su odluku o ZADUŽENJU poslali u “Službeni glasnik” prije nego što ju je Vlada potvrdila, a

Vlada toliko žuri da zaduži Republiku Srpsku da je odluku o zaduženju za 25 miliona KM isti dan usvojila i odmah je, ekspresno, objavila u “Službenom glasniku RS-a”, sve u nekoliko sati, bez obavještavanja javnosti, otkriva portal CAPITAL.

Vlada RS-a je na jučerašnoj sjednici usvojila Odluku o 43. emisiji obveznica RS-a javnom ponudom prema kojoj je planirano zaduženje od 25 miliona maraka.

Odluka je očigledno već bila poslata u “Službeni glasnik” i pripremljena za objavu te se čekalo samo da je Vlada potvrdi i već oko 15.30 sati je objavljena u “Službenom glasniku”, sat prije nego što je iz Vlade uopšte i poslato saopštenje za javnost o održanoj sjednici.

Zaduženje je za Vladu toliko bitno da je već danas Odluka stupila na snagu, ali u Vladi nisu smatrali da je novi teret od 25 miliona, koji stavljaju na leđa građana, važno saopštiti upravo tim građanima, pa o tome nije bilo ni riječi u emitovanom saopštenju za javnost nakon sjednice.

Odlukom o zaduženju definisana je kamata od tri odsto, a rok dospijeća obveznica od pet godina.

Republika Srpska do sada je imala 42 emisije dugoročnih obveznica RS-a javnom ponudom u iznosu većem od 1,7 milijardi maraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *