Ibrahimovićeva rečenica pred meč s Juventusom još odjekuje svlačionicom San Sira

Svoju najbolju utakmicu u posljednjih pet godina Milan je odigrao prije desetak dana kada je na San Siru savladana Juventus s 4:2 poslije nevjerovatnog preokreta.

Na startu drugog dijela Stara dama je zabila dva brza gola i činilo se da lagano kruzira ka novom trijumfa, a onda su na scenu stupili Rossoneri.

U razmnaku od šest minuta od 62. do 67. minute domaći su postili tri gola preko Zlatana Ibrahimovića, Franka Kessijea i Rafaela Lea, a sudbinu Stare dame je u 80. minuti zapečatio Ante Rebić.

Igrači Milana su dobro upamtili Ibrhaimovićevu rečenicu iz svlačionice pred početak utakmice. Detalje je otkrio Rebić.

“Ibrahimović je lider. Prije utakmice s Juventusom je rekao: ‘Sada ću juventinima (igračima Juventusa op.a.) pokazati kako se igra fudbal’. To je njegov način da nas motiviše”, otkrio je Rebić u razgovoru za SportWeek.

Međutim, upitno je da li će Ibra sljedeće sezone nastupati za Milan. U slučaju dolaska Ralfa Rangnicka Šveđanin bh. korijena će gotova pa sigurno otići.

“Stariji igrači znaju kako da te smire ili naruže. Ibra je donio dosta toga svima. Međutim, kad on nešto kaže mnogi šute. Ako ja ne mislim isto što i on onda mu to i kažem”, kazao je Rebić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *