Dodikov Perica poručio Mektiću: Znamo šta pokušavaš uraditi i NEĆE TI USPJETI

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Pero Simić istaknuo je da Dragan Mektić “ima zadatak da za račun sarajevske političke čaršije plasira laži o Republici Srpskoj, njenoj vladajućoj garnituri, a posebno Miloradu Dodiku, i da suprotstavi Beograd i Banjaluku, što mu neće uspjeti”.

Simić navodi da je list “Danas” objavio “razgovor s Draganom Mektićem, inače poznatim sarajevskim političkim tračerom i intrigantom, koji već duže vremena samoinicijativno obavlja i funkciju portparola većeg dijela antisrpski raspoložene bošnjačke političke čaršije”.

Reagujući na tekst koji je objavljen jučer pod naslovom “Paravojna formacija iz Republike Srpske bila na neredima u Beogradu”, Simić je naglasio da je Mektić plasirao notornu laž i intrigu, koje su, inače, odlike njegovog karaktera, da je, navodno, organizacija “Srpska čast”, koja je, navodno, iz Republike Srpske, učestvovala u neredima u Beogradu, tačnije ključni ljudi te organizacije, koja je, inače, iz Srbije, on opisuje kao paravojnu formaciju iz Republike Srpske.

“Da bi njegova laž bila ‘grandioznija’, on je proširuje izjavljujući ‘da su oni vrlo bliski SNSD-u’, odnosno Miloradu Dodiku – dodajući kako ‘Dodik nikada nije progutao Vučića’”, dodao je Simić, naglasivši da je sve to po volji Mektićevih mentora iz političkog Sarajeva koji bi da sukobe Beograd i Banju Luku.

Simić je istaknuo da nikakve paravojne formacije u Republici Srpskoj ne postoje, ali da Mektića ne interesuju činjenice, već intriga i laž.

“Dragan Mektić, koji se nepogrešivo uklapa u društveni ambijent antisrpskog političkog kružoka u Sarajevu, koji je kao takav junak tamošnje političke čaršije, jer udara isključivo po svom, srpskom narodu, ostaće poznat po tome što je lagao da ima diplomu Pravnog fakulteta u Zagrebu, što je i sam Fakultet demantovao, kao i da mu za njegovog mandata kao ministra bezbjednosti u Savjetu ministara nije ni padalo na pamet da pokrene niti da otkrije ko je 2015. godine u Srebrenici nasrnuo i pokušao da ubije Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Nezaobilazan je i njegov tvit iz prošle godine gdje je, dodvoravajući se sarajevskoj političkoj čaršiji, obraćajući se Vučiću, napisao – ‘Odje.i više i ti i rat’ – nakon što je predsjednik Srbije izjavio da će se Srbija ponašati odgovorno i ozbiljno, da će čuvati mir i stabilnosti tako što će biti spremna da je brani u svakom trenutku”, podsjetio je Simić na tekst objavljen u listu “Danas”.

Simić je ocijenio da je zamah “Mektićeve karijere intriganta doživio procvat za vrijeme kada je njegov SDS u prošlom mandatu bio u svim vidovima koalicije sa SDA Bakira Izetbegovića”.

“Iznenađujuće je da jedan list poput vašeg, koji se predstavlja kao ozbiljna novina, na svojoj trećoj strani plasira tekst tabloidnog sadržaja, odnosno intervju sa Mektićem, koji vrvi od neistina i bez argumenata. Ali, to je ta njegova i njegovih sarajevskih mentora nezaobilazna estetika i etička dimenzija tih napada, koja je na ovim prostorima davno prepoznata”, zaključio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *