Lovrinović: SPREMNI SMO NA SVE ako Bošnjaci misle da nam mogu ovo PODVALITI

Govoreći o imenovanju Cikotića, koje bi se trebalo potvrditi na sjednici Zastupničkog doma PS BiH zakazanoj za 23. jula, Lovrinović je rekao je upravo to imenovanje valjan povod da hrvatska politika razmotri je li sazrelo “vrijeme za legitiman odgovor”.

Lovrinović objašnjava kako će i on ostali hrvatski zastupnici u Zastupničkom domu PS BiH biti protiv Cikotićevog imenovanja za ministra.

“Što se mene tiče, to je najmanje što mogu učiniti za Hrvate Bugojna. Da je pameti, razumijevanja i tolerancije, osoba koja je na bilo koji način vezana za ta događanja, ne bi bila ni predlagana za bilo što. Kako netko uopće može pomisliti da će hrvatski zastupnik biti za nekoga tko je odgovoran za počinjeno nad njegovim sunarodnjacima. Eto zašto neću podržati prijedlog Cikotića za, ništa manje, nego ministra sigurnosti. To je sramotna podvala”, rekao je Lovrinović.

Naglasio je i kako činjenica da je SDA uopće kandidirala Cikotića za ministra govori kako SDA do krajnjih granica zateže odnose s Hrvatima.

“Ovaj prijedlog SDA govori da do potpunog puknuća testiraju strpljenje Hrvata odnosno njihovih zastupnika. Možda je vrijeme za legitiman odgovor”.

Zastupnici HDZ-a, ipak, neće moći zaustaviti imenovanje Cikotića za državnoga ministra.

“Nažalost nemamo mogućnosti zaustaviti imenovanje predloženog jer se bira samo u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. No ovo zorno govori kako nemamo pravo odustati od borbe za legitimno predstavljanje jer bi ovo sutra moglo biti pravilo ponašanja bošnjačkih političkih predstavnika. Očekujemo da o ovom problemu na razinu EU progovori ministar vanjskih poslova Hrvatske, najmanje”, zaključio je Lovrinović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *