Izetbegović: Nešto JAKO ČUDNO se dogodilo u Bosni, mislim da nas ovo čeka

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović komentirao je nakon sjednice današnje izglasavanje budžeta uz šest HDZ-ovih amandmana, zbog čega ovaj tekst mora ići na usaglašavanje jer je usvojen u različitom obliku nego u Predstavničkom domu. On je ovo opisao čudnim.

“Bojim se da su drugi razlozi. Kao da se žele pomaknuti izbori. Sve je to čudno, bojim se da ima toga, nezadovoljstva sastavom CIK-a da se izbori pomaknu na proljeće, ali to se su sve pretpostavke”, kazao je Izetbegović.

On je prethodno rekao “nisu nas natjerali da oborimo budžet i podržali smo ga isključivo zbog toga, faktički da održimo na životu šansu da bude usvojen, odnosno da se izbori jesenas i održe”.

“Mada naravno nikako nismo bili za amanandman kojim je 754.000 KM premješteno sa stavke koja se odnosi na ekonomsku pomoć, odnosno uklanjanja ekonomskih šteta izazvanih pandemijom koronavirusa, a u svrhu nabavke u PSBiH”, izjavio je Izetbegović.

On je uvjerenja da će komisija usaglasiti dvije verzije teksta, te u konačnici doprinijeti da se usvoji budžet.

“Mogu garantovati da moj ured i ured Denisa Zvizdića neće potrošiti nijedne marke kako je to propisano novim amandmanima”, kazao je Izetbegović.

ODUGOVLAČENJE PROCEDURE

Dom naroda usvojio budžet za 2020. godinu, ali zbog različitog teksta mora na usaglašavanje

Upitan kako komentira optužbe da je SDA SNSD-u i HDZ-a omogućila ovakvo donošenje odluka jer imaju po četiri delegata, Izetebegović je rekao:

“Da SNSD ima tri delegata isto bi se desilo, tako da su to nikakve veze nema”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *