ONI SU SVOJ GRIJEH PRIZNALI: Ovo su svi poznati Srbi koji su bili u paklu droge

Srbiju je tokom vikenda zatekla vijest da je Bane Vidaković, glumac poznat i po serijalu “Kursadžije”, uhapšen sa 30 grama heroina.

Mnoge naše poznate ličnosti su konzumirale drogu i to priznale, neki su bili hapšeni, a neki nisu mogli da se izbave iz kandži ovog užasnog poroka.

Srbiju je tokom vikenda zatekla vijest da je Bane Vidaković, glumac poznat i po serijalu “Kursadžije”, uhapšen sa 30 grama heroina.

Podsjećamo, srpski glumac Branko Vidaković uhapšen je u subotu na Vračaru, kada je kod njega pronađena droga. Naime, policija je došla po prijavi gde su zatekli M.I. (40) kako izlazi iz garaže u kojoj se nalazio heroin. On je, nakon toga, zajedno sa Vidakovićem ušao u automobil marke “ford”.

U trenutku kada im je policija prišla, M.I. je krenuo naglo unazad i tom prilikom udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio. Pošto je odbio da otvori vrata policajac je slomio staklo i uspio da ga izvuče iz kola.

Pretresom je utvrđeno da je M.I. u hirurškoj maski koju je nosio na licu krio tri kesice sa oko deset grama heroina.

Policija je pretresla i sumnjivu garažu u kojoj je pronađeno osam kesica sa više od 20 grama heroina, a u prostorijama koje je koristio Vidaković pronađene su dve digitalne vagice i još dve kesice sa više od pet grama heroina.

Džej je nekoliko puta citirao Argentinskog fudbalera Klaudija Kanidu govoreći: “Ako je kokain droga, onda sam ja narkoman”. Ovaj pjevač je otkrio da je kokain probao sa 19 godina kada je putovao u Amsterdam.

Bane “Sunshine ” osuđen zbog “spida” Branislav Bojović, frontmen grupe ” Sunshine”, osuđen je 6. aprila 2016. pred Trećim osnovnim sudom na 10 mjeseci kućnog zatvora zbog napada na pripadnike Interventne jedinice i posjedovanja “spida”, u aprilu 2014. godine kod Ade ciganlije.

Bojović je na glavnom pretresu uporno ponavljao da nije narko diler, ali i da je on bio žrtva prekomjerne sile koju su protiv njega upotrebili pripadnici Interventne. S druge strane, tužilaštvo je tvrdilo da je Sunshine povrijedio jednog od policajaca koji su ga privodili, kao i da nije htio da preda drogu koja je nađena u njegovom posjedu.

Poznati hip-hop muzičar je za posjedovanje droge i napad na policajca prilikom hapšenja ponudio priznanje krivice u zamjenu za uslovnu kaznu. Ipak, činjenica da je Bojović uhapšen sa “spidom”, kao i da je napao policajce, navela je tužilaštvo da za Bojovića ipak zahtjeva kaznu zatvora.

Pjevač Milić Vukašinović takođe je podijelio s javnošću svoja iskustva s drogom i naveo kako se nekada znalo ko se drogira.”Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vrijemena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovjekom”, rekao je Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao zbog zavisnosti njegove kćerke. Njegova kćerka je preminula 2018. godine.

Obećala mi je da će biti normalna i da se više neće drogirati. Mislio sam da će sve krenuti nabolje jer je pokrenula neki biznis sa dečkom, planirali su da idu i na more. Mi smo se u Beograd vratili u utorak uveče, a ona je u to vrijeme umirala u Sarajevu. Meni su tek ujutru javili da mi se kćerka predozirala. Kažu da je preminula oko ponoći – rekao je Milić Vukašinović za “Blic” u ispovijesti nakon smrti kćerke.

Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe.

Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

Aca Lukas priznao da je koristio drogu. Folker je progovorio o problemu koji je imao sa drogom.

Kad sam snimio „Pjesmu od bola“, imao sam samo 57 kila. Zna se i zašto, da sad ne ulazim u te teške životne priče. Jeo sam jednom u četiri dana, malo sam spavao, vilenio itd. Stvarno sam izgledao kao indijanska baba. Imao sam jedan kič kaiš, koji još uvijek čuvam i on je sav u rupama. Toliko sam bio mršav- naveo je tada Aca Lukas. Pričalo se da je Lukas bio uživalac kokaina, a da je sa tom opakom drogom izašao na kraj.

Teško je, ali je moguće. Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga… svega. Ali, kao čovjek u ozbiljnim godinama koji ima djecu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se – rekao je on prije nekoliko godina.

Dado Glišić popularni pjevač je navodno imao problem sa kokainom. Liječio se duže vrijeme pa izašao kao pobjednik.

Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobjednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo… Nije sramota pasti, sramota je ne ustati – izjavio je jednom prilikom Dado Glišić.

Igor Pervić u pakao droge ušao je sa 13 godina, a njegovo iskustvo je još gore. Imao je ozbiljnih problema zbog korištenja heroina.

Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promijenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osjetim ako ponovo uzmem drogu – izjavio je Pervić tokom života.

Igor Pervić je preminuo u 52. godini u aprilu prošle godine.

Droga je uništila i živote mnogim poznatih u Srbiji. Srpski folker Rodoljub Rođa Raičević umro je 7. oktobra 2001. godine, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u ulici 27. marta usljed predoziranja.

Legendarna glumica Sonja Savić (47), preminula je 2008. godine u svom stanu u Beogradu od posljedica predoziranja narkoticima. Komšije preminule glumice rekle su da je Sonja zadnjih dana izgledala vrlo loše. “Bila je blijeda, izgledala je veoma loše i više je nego očito bilo da je stalno drogirana. U stanu nije bilo uopšte namještaja, a na sve strane nalazili su se špricevi. Sonja je spavala samo na jednom starom dušeku”, pričale su komšije.

Savićeva je bila bliska i sa članovima grupe EKV. Veoma je tužno da je svima njima, cijeloj jednoj njihovoj postavi – Milanu Mladenoviću, Bojanu Pečaru i Margiti Stefanović, droga uništila život, piše Espresso.

Rasta konzumira marihuanu. Reper Stefan Đurić Rasta više puta je uslikan kako konzumira marihuanu, a jednom prilikom je čak i rekao:- Moje mišljenje je da travu treba probati sa 18 godina. Ja sam tu napravio grešku, bio sam mnogo mlad. Treba je probati kad si zreo i kad možeš da shvatiš šta je to.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *