VUKANOVIĆ RASPAMETIO DODIKOVE POLTRONE; Pitanje za Vladu RS-a: Može li šporet preko MMF-a… (VIDEO)

Narodni poslanik u Klubu SDS-a, Nebojša Vukanović, je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske tražio pomoć kako bi mogao da kupi šporet, jer mu, kako kaže, banka nije odobrila kredit.

Vukanović je, govoreći o zaduženjima i pomoći privredi, na slikovitom primjeru objašnjavao šta sve banka traži da bi mu dala kredit, kako bi novac uložio u novi sistem grijanja u svojoj kući.

„Bili su iz banke, sve mi pregledali. Ja kao poslanik sa platom od 2.580 KM, koji sam donio sve papire koje su tražili, nisam mogao da dignem kredit i kupim peć na pelet. Nesretne li skupštine kad ja kao poslanik nisam mogao da kupim peć od 2.500 KM“, rekao je Vukanović.

On je rekao da je ovo primjer šta sve banke traže od građana da bi im odobrile kredit, dok ih Vlada, dobija vrlo lako.

S obzirom da kredit nije dobio, on je upitao ministricu finansija Republike Srpske Zoru Vidović da li i njegov šporet može da uđe u aranžman i kredit MMF-a.

„Kada ste tako uspješni u tim pregovorima, molim Vas pitajte može li jedan poslanik da kupi šporet. Potpisaću trajni nalog da se to odbija od plate u NSRS-u, kako bih i ja imao neke koristi od Evropske unije“, rekao je Vukanović kroz smijeh.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *